Javascript is uitgeschakeldSchakel Javascript in in uw webbrowser om deze website te kunnen gebruiken.

atelierOONK

Lees of schrijf een recensie

Recensies

persoonlijke ontwikkeling: Systemic Ritual Training 


Systemic Ritual Is een combinatie van systeem opstellingen en krachtige healing energie. Het is ontwikkeld door Daan van Kampenhout. (Daan is onder andere in de leer geweest bij Bert Hellinger, grondlegger van de familie opstellingen). Echter het verschil met een klassieke opstelling is het sjamanisme dat hierin een grote plaats heeft. In Systemic Ritual werk je met rituelen die transformerende inzichten geven, onbewuste patronen en dynamieken zichtbaar maken zodat verandering mogelijk is en healing zijn weg vindt. Daarnaast ervaar je een diepere verbondenheid met al wat is of het grotere geheel. 

Tijdens het schilderen bij mij kun je ervaren dat door de start met de meditatie er een groter veld wordt geopend. Een diepere vorm van bewustzijn waardoor er beelden opkomen en tekeningen ontstaan die lijken wel ergens vandaan te komen zonder je hoofd te hebben gebruikt.

Je maakt deel uit van een groter geheel van kennis, inzicht. Deze ervaring wil ik met jullie intensiveren tijdens de training met Systemic Ritual.

Een belangrijk onderdeel van deze training is het werken met het medicijnwiel. In het medicijnwiel bestaat de kennis die de volledigheid van alles omvat. Met andere woorden de kennis van het medicijnwiel is oneindig. We kunnen er van leren en onze kennis gaat zover als onze eigen wijsheid kan bevatten. Tijd en ruimte vallen samen op het wiel en daarom kunnen we zo diep in ons zelf ervaren en inzichten verwerven. Al zo`n 10 jaar werk ik met het wiel, het is een krachtig instrument waar je eindeloos op kunt blijven ontwikkelen.

In de training krijg je :
 1 kennis en inzichten over het medicijnwiel.
 2 Geleide visualisaties en meditaties openen de toegang tot je onderbewuste.
 3 Healing en inzichten door systemische opstellingen op het wiel. 
 4 Ervaringen en inzichten verwerken in beeldend werk.

Zie korte uitleg over het sjamanisme onder hoofdstuk medicijnwiel.

IMG_8679.JPG

("Stance, begeleid de groep op een heldere, humorvolle manier met veel kennis van zaken. Hierdoor ontstaat er een ontspannen sfeer. Waardoor ik op een bijna praktische manier mijn zelf kennis kan vergroten en nieuwe inzichten krijg. Het is echt een cadeautje voor jezelf deze training te volgen!")Individuele coaching

Tijdens een individuele coaching  luister en kijk ik ik heel goed naar waar het nou werkelijk overgaat. Dat is vaak iets dat niet gezegd wordt maar onder de oppervlakte ligt. Zodra ik voel dat mijn energie begint te trillen weet ik waar ik moet zijn. Ik begeleid je via verschillende ingangen naar je eigen antwoorden en verlangens.

Sinds mijn 27ste loop ik het pad van zelfontwikkeling. Een weg die altijd verdergaat.  Dat vind ik fantastisch omdat ik blijf groeien en ontwikkelen.


Individuele couching is als een ontdekkingsreis met een doel. Samen formuleren we de vraag en ontwikkelen we de weg naar helderheid en healing.
Ik gebruik verschillende methoden zoals geleide visualisaties, oefeningen uit de gestalt therapie, transactionele analyse,  Byron Katie, lichaamsgerichte oefeningen, sjamanistische healing methodes.  Het rijke scala aan invalshoeken heeft te maken met de individualiteit van ieder mens. Wat heb je nodig om bij de essentie te komen is mijn uitdaing en verlangen voor ieder mens.

"Laat je licht schijnen en maak je niet kleiner dan je bent, daar heeft de wereld niets aan." vrij vertaald naar een tekst van Marrianne Frederiksson.

Het medicijnwiel

medicijnwiel.png

Het wiel of te wel medicijnwiel, levenswiel is ontwikkeld door sjamanen. Het woord sjamaan is een verzamelnaam voor spirituele genezers. De eerste medicijnwielen komen uit de pre christelijke tijd en zijn ontstaan door observaties vanuit de natuur. Tijd en ruimte vallen samen op het wiel dat maakt het zo'n krachtig instrument om mee te werken. In het medicijnwiel bestaat de kennis die de volledigheid van alles omvat. Met andere woorden de kennis van het medicijnwiel is oneindig. De kennis die je kunt ontvangen reikt net zo diep als je eigen bevattingsvermogen. De weg van het wiel volgen is de weg van je spirit volgen.

4 dagen het medicijnwiel volgen

Het wiel gaat uit van de 4 windrichtingen: noord, oost, zuid en west.

Elke windrichting heeft zijn specifieke kwaliteiten en het is interessant om te leren over je eigen krachten en wat je wilt ontwikkelen via het wiel.

Bijvoorbeeld:
-het wiel doorlopen om een doel te realiseren,
-het wiel kan je ondersteunen in het verhelderen van vraagstukken,
-Het wiel kan je richting geven,
-Het wiel kan je een healing geven,
-Het wiel kan je beter in balans brengen,
-Het wiel kan je laten zien hoe jij met je energiehuishouding omgaat,
-Het wiel laat zien dat je er niet alleen voor staat,
-Het wiel laat je de verbinding voelen met al wat is.

In deze 4 dagen werk ik met geleide visualisaties, systemische opstellingen, rituelen, counseling en beeldende opdrachten. De beeldende opdrachten zijn ondersteunend aan het proces en staan niet op zichzelf.

Dag 1
het oosten
De zon komt op. Nieuwe ideeën en plannen worden geboren. Belangrijk is dat en hoe je je verbindt met een idee of plan. Dan kan het plan gaan groeien en ontwikkelen. Ieder van ons heeft gebieden waar het makkelijk en minder makkelijk stroomt. Waar is het moeilijk om verandering in te brengen, waar zit de stagnatie om een plan te verwezenlijken. We laten het wiel voor ons werken om inzicht en de juiste begeleiding te creëren. We laten het wiel werken om het plan naar een volgende stap te brengen.

Dag 2
Het zuiden
De zon staat op de hoogste stand. Het zuiden is de plek waar gewerkt wordt. Benen op de grond en zorgen dat de dingen voor elkaar komen. Hoe ga je met je energiehuishouding om ? Werk je te hard ? te langzaam ? krijgt je plan de gestalte die je wilt ? Hoe communiceer je met je omgeving ? je collega's ?

Dag 3
Het westen
De zon zakt naar beneden het wordt avond. Het westen is de plek om tot rust te komen. De actie los te laten en uit te ademen. Tijd voor reflectie. Wat heb ik gedaan en hoe ging het. Ben ik tevreden of zou ik het de volgende keer anders doen. Kun je naar binnen in jezelf kijken ? Tijd nemen om te herkauwen. De diepte in jezelf vinden ? Inzichten naar boven laten komen ? Loslaten wat gezien is en niet meer nodig is.

Dag 4
Het noorden
Het is nacht, het noorden is de tijd van volledig loslaten van vorm. De tijd om afstand te nemen waardoor je volledig overzicht krijgt. In het noorden vind je wijsheid. Het is de droomtijd. Ruimte, stilte en uitrusten Wij de mensen van het westen zijn geneigd het noorden over te slaan. Hebben we inzicht gaan we meteen weer verder naar het volgende plan. Haast is onze tweede natuur geworden. Voor velen van ons is het heel lastig om niks te doen. Deze dag gaan we overzicht creëren op ons leven en kijken wat er nodig is om in het noorden gewoon te zijn. Contact maken met voorouders, ervaren dat we deel uitmaken van een veel groter geheel.

- Het doel van deze 4 dagen is dat je beter inzicht krijgt in je eigen gedrag, je patronen, je valkuilen, je overtuigingen, je wensen en je kwaliteiten.
- jezelf leren kennen op een dieper niveau.
- een start met kennismaking van de kwaliteiten van het wiel zodat je er zelf thuis mee kunt gaan werken.

We werken met een kleine groep max 5 mensen in het atelier.
Kosten voor deze 4 dagen 480 euro.